woensdag 15 april 2009

Opdracht 3















Ik houd van Holland

Opdracht 3

Wij wonen in Nederland. Het land van…
“Kom uit het land van rood wit blauw en de gouden leeuw
Plunderen de wereld noemen het de gouden eeuw
Kom uit het land van wietplantages en fietsvierdaagsesHet land waar je een junkie om een fiets kan vragenHet land dat kampioen werd in '88Het land van haring happen, dijken en grachtenHet land van rellen tussen Ajax en FeyenoordMaar wanneer Oranje speelt iedereen er bij hoortHet land van Johan Cruijf en Abe LenstraHet legioen laat de leeuw niet in zijn hemd staanHet land waar we elke dag hopen op wat beter weerDie Piet Paulusma vertrouw ik voor geen meter meerHet land dat vrij is sinds '45Het land waar ik blijf, ik vind het er heerlijkEerlijk”
(Lange Frans & Baas B.)

Nederland heeft leuke en minder leuke kanten. Wat vind jij van Nederland? Ben je trots op het land waar je vandaan komt? Wat vind jij leuk aan Holland en wat vind je niet of minder leuk aan dit land? Boerenstampot, de regenbuien, het Sinterklaasfeest, de molens, tulpen… Noem maar op.

De bedoeling is dat jij aan iemand in het buitenland gaat vertellen over Nederland. Je gaat hierin je mening geven over het land waar je woont, Holland.

Stap 1: Aan wie ga je schrijven?

Bedenk aan wie je iets wilt schrijven. Je mag ook iemand verzinnen, maar bedenk dan wel aan wat voor persoon dat zou zijn.

Stap 2: Wat vind jij leuk/prettig/geweldig aan Nederland?
Schrijf kort op wat jij allemaal wilt vertellen over de leuke kanten van Nederland.

Stap 3: Wat vind jij minder leuk/vervelend/vreselijk aan Nederland?
Schrijf kort op wat jij allemaal wilt vertellen over de minder leuke kanten van Nederland en waarom je dat vindt.

Stap 4: Schrijf de brief in het klad in word. Vertel over de leuke en minder leuke kanten van Nederland en maak duidelijk waarom je dat vindt. Gebruik dus argumenten. Zorg dat degene aan wie je schrijft snapt wat je wilt vertellen.

Stap 5: Lees je brief goed door. Verbeter eventuele spelfouten. Kopieer nu de brief naar je blog. Let op de titel en de indeling van de alinea’s. Zorg dat jouw tekst goed leesbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten